Hur du skyddar och överför din kryptovaluta efter döden

Att spara digitala mynt under lång tid är inte så lätt. Axel Lindholm berättar om hur du kan skydda ditt ekonomiska sparande och spara det åt arvingarna.

Cryptocurrencies är digitala tillgångar som kan överföras till arvingar efter ägarens död. Men eftersom kryptokurser oftast inte regleras av myndigheter kan skydd och överföring av kryptokurser bli ett problem om lämpliga åtgärder inte vidtas.

Steg 1: Skapa en Dödsplan

Det första en cryptocurrency-ägare som bryr sig om sina arvingar behöver göra är att skapa en plan i händelse av hans död. Detta är som casino välkomstbonus utan omsättningskrav, vilket ger en fördel endast om du tror allt igenom. Följande åtgärder bör ingå i denna plan:

  • Skapa en lista över alla dina cryptocurrency-konton och ange vilka cryptocurrencies som finns på var och en av dem.
  • Ange arvingarna till cryptocurrency-konton och ange hur mycket cryptocurrency varje arving kommer att få.
  • Utveckla instruktioner för överföring av cryptocurrency-konton och medel lagrade på dem till arvingar. Instruktionerna bör ange hur man hanterar varje konto så att arvingarna kan få tillgång till kryptovalutor.
  • Spara listan och lösenord för cryptocurrency-konton på en säker plats tillgänglig för arvingar. Om det behövs, kom med ett system som säkerställer säkerheten för listan och lösenord.

Du måste kontrollera och uppdatera planen regelbundet för att se till att den är relevant och arvingarna kommer att kunna komma åt kryptovalutor i händelse av ägarens död.

Steg 2: Använda Multi-signatur för att skydda kryptovaluta

Multi-signatur är en teknik som kräver signatur från flera användare för att slutföra en transaktion. Denna teknik kan användas inte bara för att förhindra obehörig åtkomst till kryptovaluta efter ägarens död, men också för att öka kontosäkerheten under ägarens livstid.

Om du till exempel vill sälja din cryptocurrency, men inte vill överlåta försäljningen till en person, kan du använda en multi-signatur. Du kan lägga till flera personer i listan över dem som kommer att vara berättigade att underteckna transaktioner, och sedan kommer försäljningen av kryptokurrency att kräva underskrift av flera personer.

Vissa cryptocurrency-utbyten använder redan multi-signatur för att skydda sina användares medel. Om du vill skydda din cryptocurrency rekommenderas det att leta efter utbyten som använder multi-signatur.

Det är också värt att nämna att multi-signatur inte är det enda sättet att skydda kryptokurvor. Det finns andra tekniker, till exempel användning av hårdvaruplånböcker och kalla plånböcker, som också kan förbättra säkerheten för dina konton.

Steg 3: Använd Cryptocurrency Storage Services

Det finns olika cryptocurrency lagringstjänster som kan ge ett pålitligt och säkert alternativ för att lagra dina tillgångar. Du kan överföra din kryptovaluta till ett sådant konto genom att ange arvingarna som kommer att få tillgång till detta konto efter din död. De flesta av dessa tjänster ger också skydd mot hack och hackerattacker, vilket ger ett extra lager av säkerhet för dina tillgångar. Några av dessa tjänster ger också ytterligare funktioner som multi-signering och möjligheten att skapa flera plånböcker, vilket kan vara användbart för olika ändamål och situationer.

Steg 4: Kontakta en professionell advokat

Dessutom kan ägaren av cryptocurrency kontakta en professionell advokat som hjälper till att skapa rätt dödsplan och genomföra alla nödvändiga rättsliga förfaranden för att överföra cryptocurrency till arvingarna. Advokater kan hjälpa dig att göra ett testamente som anger vem du vill överföra dina kryptokurser till, samt ge råd om skatte-och juridiska frågor relaterade till arv av kryptokurser. Dessutom kan advokater hjälpa dig med att välja ett lämpligt cryptocurrency-arkiv och konfigurera det därefter.

Att skydda och överföra kryptovalutor efter döden kan vara en svår uppgift, men lämpliga åtgärder kan förenkla denna process avsevärt. Skapa en dödsplan, använda multi-signatur, cryptocurrency lagringstjänster och kontakta en professionell advokat – alla dessa steg hjälper till att säkerställa säkerheten och överföringen av cryptocurrency till arvingar.